The
Metal
Affair





Foto:  Ergenc Korkmazel
THE METAL AFFAIR de BIONICA! Artist Collective

      

    Des del 2017 sóc membre fundadora del col.lectiu artísic  BIONICA! Artist Collective junt amb Isabel Andrés -directora de cine, guionista i performer-. Els nostres interessos inclouen l’art ecològic i el punt de trobada entre les arts escèniques i les arts visuals. El propòsit és crear agència entre un públic col·laboratiu, concebent accions participatives que obrin diferents perspectives, noves narratives i estètiques en relació a les crisis socials, polítiques i ambientals actuals, la restauració creixent i la consciència col.lectiva mitjançant estratègies i metodologies innovadores, que evoquen un missatge lúdic i alhora poètic i artístic.

El llenguatge de BIONICA! Artist Collective és fluïd i s’allunya de qualsevol etiqueta obrint un ampli espectre de formats creatius com ara dansa, performance, vídeo, paisatges sonors, passejades, escriptura creativa o l’art d’acció.

BIONICA! Artist Collective s’interessa especialment per les propostes site-specific, tant en entorns rurals com urbans, a Europa i els seus diversos bagatges culturals, així com a les diferents regions i els seus països.


The Metal Affair
creat per BIONICA! Artist Collective

Estrena al Sites Embodied Cyprus Festival, Parc Nacional d’Akamas Androlikou, Xipre. Abril 2017. Amb el suport de Dance Gate Lefkosia i l’Institut Ramon Llull de la llengua i cultura catalanes. Organizat per: Dance Gate Lefkosia i Akamas Project of Pafos European Capital of Culture 2017, en col.laboració amb la British Columbia University i amb el suport EDN-European Dancehouse Network.


Vídeo The Metal Affair



    The Metal Affair és una proposta escènica site-specific de dansa-performance amb video- projeccions sobre l’impacte ecològic i social de les pedreres il.legals al Parc Nacional d’Akamas, a Xipre. La peça en viu té una durada de 40 minuts i es desenvolupa a partir d’un sèrie d’escenes conectades a través d’un fil narratiu amb ritmes variats i en crescendo. Cada escena representa diferents capes del conflicte i s’expressa amb difererents formats com la dansa-teatre, la lectura de textos com a manifest, la interacció amb el públic, video-projeccions i efectes sonors. La peça comença apuntant el problema, a través de la premsa i la literatura continua amb la descoberta de les seves parts invisibles com a metàfora de l’intangible, evolucionant cap a la restauració, la motivació i l’apoderament de les persones per afrontar i resoldre aquest repte polític i imediambiental.




Serie de fotos durant la performance.
Fotos: Ergenc Korkmazel



El procés de creació


Serie de fotos durant el work in progress amb els participants.
Fotos: Ergenc Korkmazel



    Les artistes Nancy Holmes i Denise Kenney van ser invitades per facilitar i comissionar el projecte Eco Art Incubator Cyprus: Sites Embodied, en col.laboració amb European Dance Network i Dance Gate Lefkosia com a part de la programació de projectes d’ Eco-Art associat amb Paphos 2017 Capital Europea de la Cultura. El projecte Eco Art Incubator Cyprus adopta el format de workshop alhora residència de creació on s’unia la comunitat local i la comunita d’artistes visitants que provenien de diferents localitats i països d’Europa. Les artistes convidades, després de 10 dies de viure i conviure en el lloc en qüestió, presentaven com a resultat del procés una peça de creació de context específic. Un dels principals objectius era fer recerca al voltant de metodologies sobre l’art ecològic i crear ressonàncies amb el lloc. A partir d’aquí, exposar visions i propostes en diferents formats artísitcs com el teatre, les arts vives, la dansa, la performance... com una resposta a l’experiència viscuda en el lloc, en relació a la seva història local, les persones que hi habiten, els eco-sistemes etc. Les performances i exhibicions es van desenvolupar en paral.lel durant l’ EDN Atelier en col.laboració amb Sites Embodies Cyprus Festival del 14 al 23 Abril, 2017 que va tenir lloc en el marc del Programa Cultural de Decentralització dels Serveis Culturals del Ministeri d’Educació i que es va organitzar amb Dance Gate Lefkosia en col.laboració amb le communitats de Droushia i Androlikou.



Publicacions

Un article i altres textos sobre The Metal Affair s’han inclòs al catàleg, monografia i llibre col.lectiu:

Eco Art Incubator Cyprus: Sites Embodied. Curriculum, Catalogue, contemplations de Nancy Holmes i Denise Kenney, Editat per Lake Publishing, 2019.

Enllaç directe a la publicació: https://www.amazon.es/ECO-ART-INCUBATOR-CYPRUS- Contemplations/dp/1987939018




Per saber-ne més:  Enllaç web BIONICA! Artist Collective 


︎︎︎ ︎︎︎