Zoe
Balasch
Arumí
_

Foto: Jordi Call, 2023


BIO (Breu)

    Zoe Balasch Arumí és coreògrafa, i performer amb base a Igualada (Barcelona). Participa en contextos escènics i col·laboratius on el cos i l’espai són l’eix vertebrador per a crear noves narratives, perspectives i estètiques al voltant de qüestions socials, polítiques i mediambientals amb una actitud lúdica i subversiva. La quotidianitat, l’impermanència i els estats intermedis són qüestions que la interpel·len. Les seves creacions inclouen actuacions en solo i en grup amb projectes versàtils que s’inclinen per la investigació i la creació «site-specific» en interiors/exteriors i entorns rurals/urbans donant com a resultat peces escèniques, coreografies en el paisatge, accions participatives i caminades somàtiques-performàtiques, en un llenguatge singular, lluny de les etiquetes que fluctua a través d’un ampli espectre de formes creatives i dúctils.

Ha rebut beques de suport a la creació atorgades pel CoNCa, Consell Nacional de les Arts com a artista resident a Catalunya al CACIS, Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat i a Nau Côclea, Centre d’Art Contemporani. A Xipre, amb la Beca Eco-Art Incubator, Social Sciences and Humanities Research Council de Canadà. Ha participat en festivals nacionals i internacionals, galeries d’ art, centres de creació i universitats, presentant els seus treballs a Catalunya, l’Estat Espanyol, Xipre, Eslovàquia, Tailàndia, Dinamarca, França, Portugal i Alemanya. 
Combina la creació amb la docència enteses com una relació simbiòtica que provoca situacions, contextos educatius, escènics i performàtics que s’interrelacionen i es retroalimenten mútuament. Com a investigadora està influenciada per filosofies i pràctiques provinents d’Àsia: Japó i Índia. Aprofundeix en l’anàlisi de com el cos és concebut i ho connecta amb estudis postmoderns per trencar el binari teoria/ pràctica.

BIO (Extensa)

    Zoe Balasch Arumí és coreògrafa, i performer amb base a Igualada (Barcelona). S'ha compromès en treballs de creació per a festivals nacionals i internacionals, galeries d’art, centres de creació contemporània i universitats, mostrant i presentant a l’Estat Espanyol, Catalunya, Xipre, Eslovàquia, Tailàndia, Dinamarca, França, Portugal i a la ciutat de Berlín on hi va residir durant una temporada. Ha rebut beques de suport a la creacio atorgades pel CoNCa, Consell Nacional de les Arts com a artista resident a Catalunya al CACIS, Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat i a Nau Côclea Centre d’Art Contemporani. A Xipre, amb la Beca Eco-Art Incubator, Social Sciences and Humanities Research Council de Canadà.

És llicenciada en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona amb estudis de dansa-teràpia, i certificada com a professora de Hatha ioga. Amb dansa té una àmplia formació amb una clara influència en Body Weather Laboratory, participant en diferents cursos i seminaris a Catalunya, l’Estat Espanyol, República Txeca, Alemanya, Dinamarca i França. S’ha format amb professors de referència com Andrés Corchero, Hisako Horikawa, Frank Van de Ven, Christin Quoiraud, Sherwood Chen i Constanza Brncic, entre d’altres. També va ampliar la seva investigació estudiant dansa Butoh amb Minako Seki i Juschka Weigel i realitzant estades residencials amb Masaki Iwana i Moeno Wakamatsu, a la Maison du Butoh Blanc a França, amb Rhizome Lee a l’Himalaya Butoh School a l’Índia i amb Anita Saj a la Nordic School de Butoh, Dinamarca.

Les creacions de Balasch Arumí inclouen actuacions en solo, col·laboratives i en grup. El seu treball parteix d’un llenguatge singular, lluny de les etiquetes, que fluctua a través d’un ampli espectre de formes creatives i dúctils, adoptant diferents formats: peces de dansa-performance, coreografia i paisatge, accions participatives, “walkshops” i caminades somàtiques-performàtiques. Està especialment interessada en crear peces de context específic, “site-specific”, tant en interiors com en exteriors, i en entorns rurals com urbans.

Combina la creació amb la docència enteses com una relació simbiòtica que provoca situacions, contextos educatius, escènics i performàtics que s’interrelacionen i es retroalimenten mútuament. Com a investigadora està influenciada per filosofies i pràctiques provinents d’Àsia: Japó i Índia. Aprofundeix en l’anàlisi de com el cos és concebut i ho connecta amb estudis postmoderns per trencar el binari teoria/ pràctica.
CV / Descàrrega:

CV Format .pdf (Versió en Català, Última Actualització 2023)> https://files.cargocollective.com/c1277674/CVZoeBal2023.pdf

Vídeo "Réel", duració 5 min:

Vídeo presentació de la meva trajectòria. Recull de diferents projectes vídeo documentats.